Napfény és egészség: miért fontos a fényvédelem?

Ahogy egyre közeledik a nyári időszak csúcsa, egyre többen töltik szabadidejüket kültéri tevékenységekkel. Legyen szó strandra látogatásról, kirándulásról vagy egyszerűen a napi sétáról, fontos, hogy ne feledkezzünk meg a napvédelemről.

Miért fontos a fényvédelem?

Bőrrák megelőzése: Az UV-sugárzásnak való kitettség hosszú távon növeli a bőrrák kialakulásának kockázatát. A napégés és a hosszú távú napfénynek való kitettség összefüggésbe hozható a bőrrák leggyakoribb formáival, ezért különösen fontos, hogy megfelelően védekezzünk ellene.

Bőröregedés és pigmentációs problémák: Az UVA és UVB sugárzás káros hatással van a bőr rugalmasságára és szerkezetére. Felgyorsítja a bőr korai öregedését, ráncok kialakulását, valamint pigmentfoltok, szeplők megjelenését.

Szemvédelem: Az UV-sugárzás nemcsak a bőrt, hanem a szemet is károsíthatja, hozzájárulva a szürkehályog kialakulásához és egyéb szemproblémákhoz. Ezért fontos UV-szűrővel ellátott napszemüveget viselni szabadtéri tevékenységek során.

Hogyan védjük meg bőrünket és szemünket?

  • Fényvédő krém használata: Válasszunk legalább SPF 30-as fényvédőt, és figyeljünk külön oda, hogy krémünk széles spektrumú védelmet nyújtson az UVB és UVA sugárzás ellen is. Fontos, hogy rendszeresen ismételjük meg a krém felvitelét, különösen fürdés, izzadás vagy törölközés után.
  • Szemvédelem: Ne feledkezzünk meg a szemvédelemről sem! Válasszunk magasfokú UV-szűrős napszemüveget, amely megfelelően védi a szemünket az UV-sugárzás káros hatásaival szemben.
  • Kerüljük a túlzott napozást: Különösen 10 és 16 óra között érdemes óvatosnak lenni, mert ekkor a nap UV-sugárzása a legintenzívebb.

Összegzés
A napvédelem nem csupán esztétikai szempontból fontos, hanem az egészségünk megőrzése szempontjából is kritikus. A megfelelő fényvédelemmel nemcsak bőrünket óvjuk a káros hatásoktól, hanem hosszú távon csökkentjük a bőrrák kockázatát és lassítjuk a bőröregedést.

Ne feledkezzünk meg arról, hogy a fényvédelem egész évben fontos, nemcsak nyári szabadtéri tevékenységek során! Vigyázzunk magunkra és szeretteinkre, és tanúsítsunk felelős hozzáállást a napvédelem terén.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Csatlakozzon, hogy elsőként értesüljön a legújabb akcióinkról!

OROSZLÁN GYÓGYSZERTÁRAK

Kecskemét,

Széchenyi sétány. 5.

Hétfő-Péntek 8.00 - 18.30, Szombat 8.00 - 12.00

Kecskemét,

Batthyány u. 16.

Hétfő-Péntek 8.00 - 18.00, Szombat 8.00 - 12.00

Oroszlán Patikák Kecskeméten – Vényköteles gyógyszerek, vény nélkül kapható gyógyszerek, dermokozmetikumok, gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmények, gyógytápszerek, étrendkiegészítők, vitaminok, babaápolási szerek, kötszerek, orvostechnikai eszközök

Fontos figyelmeztetés

A weboldalon található információk betegség esetén nem helyettesítik a szakember megkeresésének szükségességét. Éppen ezért a kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát! FORDULJON HOZZÁNK BIZALOMMAL, SZÍVESEN ÁLLUNK RENDELKEZÉSÉRE!

Online

Otthona kényelméből válogathat gyógyhatású termékeinkből, dermokozmetikumainkból.

Gyógyszertári bankkártyás fizetési lehetőségek:

© Oroszlán-Pharma Bt. | Oroszlán Gyógyszertár – Minden jog fenntartva | Weboldalkészítés: 1MARKETING