Kötelező maszkviselés

Minden egészségügyi intézmény, így a gyógyszertárak területén is mindenkinek kötelező a maszk viselése a hat éven aluli gyermekek kivételével. Az orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve a textil vagy más anyagból készült maszkot úgy kell viselni, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan eltakarja. Fontos, hogy sálat és kendőt nem használhatunk erre a célra. Ez a rendelkezés egyaránt vonatkozik a gyógyszertári dolgozókra, valamint a betegekre és a vásárlókra is.

A kötelező maszkviselés szabályainak betartásáról a gyógyszertár működtetőjének és vezetőjének kell gondoskodnia. Ha valaki a gyógyszertári dolgozók felszólítása ellenére sem viseli megfelelően a maszkot, akkor annak a kiszolgálását meg kell tagadni, és gondoskodni kell róla, hogy elhagyja a gyógyszertár területét.

A rendelkezések betartását ezen túl a rendőrség mellett a hadsereg is ellenőrizheti. Ha a gyógyszertár nem tesz eleget a kötelezettségének, és nem szólítja fel, illetve vezetteti ki a maszkot nem megfelelően viselő betegeket a gyógyszertárból, akkor a rendőrség szankcionálhatja. Egyrészt bírságot szabhat ki 100 ezertől 1 millió forintig terjedő összegben, valamint 1 naptól 1 évig terjedő időtartamban bezárathatja a gyógyszertárat. Nagyon fontos, hogy a rendőrség akár mindkét szankciót egyszerre is alkalmazhatja, és a pénzbírságot akár naponta többször is kiszabhatja.

Viszont biztosan nem büntetik meg a gyógyszertárat, ha az alkalmazottak felszólították a jogsértő beteget a távozásra. Ha a beteg a felszólítás ellenére sem hagyja el a gyógyszertár területét, akkor értesíteni kell a rendőrséget.

Érdemes azzal is tisztában lenni, hogy az a személy, aki a kötelező maszkviselésre vonatkozó szabályokat megszegi, szabálysértést követ el. A kormányrendelet alapján a jogsértő személyeket 5 ezertől 500 ezer forintig terjedő pénzbírsággal lehet súlytani. Erre mindenképpen érdemes felhívni a nem együttműködő betegek figyelmét.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Csatlakozzon, hogy elsőként értesüljön a legújabb akcióinkról!

OROSZLÁN GYÓGYSZERTÁRAK

Kecskemét,

Széchenyi sétány. 5.

Hétfő-Péntek 8.00 - 18.30, Szombat 8.00 - 12.00

Kecskemét,

Batthyány u. 16.

Hétfő-Péntek 8.00 - 18.00, Szombat 8.00 - 12.00

Oroszlán Patikák Kecskeméten – Vényköteles gyógyszerek, vény nélkül kapható gyógyszerek, dermokozmetikumok, gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmények, gyógytápszerek, étrendkiegészítők, vitaminok, babaápolási szerek, kötszerek, orvostechnikai eszközök

Fontos figyelmeztetés

A weboldalon található információk betegség esetén nem helyettesítik a szakember megkeresésének szükségességét. Éppen ezért a kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát! FORDULJON HOZZÁNK BIZALOMMAL, SZÍVESEN ÁLLUNK RENDELKEZÉSÉRE!

Online

Otthona kényelméből válogathat gyógyhatású termékeinkből, dermokozmetikumainkból.

Gyógyszertári bankkártyás fizetési lehetőségek:

© Oroszlán-Pharma Bt. | Oroszlán Gyógyszertár – Minden jog fenntartva | Weboldalkészítés: 1MARKETING